Zoeken
 Zoeken
Nederlands Engels Duits

Partners ViridiCode: Nedfox


De ViridiCode is bedoeld als branche standaard voor codering van levend goed. In de ideale situatie etiketteert de kweker, waarna de plant zonder her-etikettering door de hele keten loopt, van kweker tot consument. De codering kent vele voordelen, maar een paar van de belangrijkste zijn:

Inzicht in de marge van elke verkochte plant
In de digitale pakbon staat een unieke verwijzing naar de plant waardoor de inkoopprijs bekend is bij verkoop.

Inzicht in de waarde van derving van elke plant
Doordat de inkoopprijs bij elke plant bekend is, zal in geval van derving tegen de inkoopwaarde afgeboekt worden.

Een aanbieder kan het beschikbare assortiment digitaal publiceren naar tuincentra
Er is een bericht standaard ontwikkeld waarmee Plant Collect het beschikbare aanbod digitaal kan publiceren naar de tuincentra. Het gebruik van een webshop is niet meer noodzakelijk.

Digitaal kunnen bestellen van planten
Via het eerder genoemde aanbod bericht maar ook via de ViridiCode barcode kunnen er inkooporders worden gemaakt van planten. Deze kunnen via EDI worden verstuurd.

Automatisch kunnen opboeken van pakbonnen met planten
Via EDI kan een aanbieder een digitale pakbon sturen met daarin het aantal stuks van geleverde planten en uiteraard de inkoopprijs. Deze laatste is cruciaal voor een correcte marge berekening.

Digitaal terugmelden van verkopen van planten aan leverancier
De verkopen van planten kunnen via een standaard bericht automatisch digitaal worden teruggestuurd aan de aanbieder. Plant Collect maakt gebruik van dat bericht om het standaard assortiment automatisch te herbevoorraden. Het schrijven van orders voor het standaard assortiment is dan niet meer nodig.


De ViridiCode wordt in het voorjaar seizoen van 2018 getest. Als deze pilotfase afgerond is, kunnen allerlei tuincentra die inkopen bij Plant Collect worden aangesloten. Meer informatie over de ViridiCode is te vinden op http://www.ViridiCode.net, informatie over RetailVista op http://www.retailvista.nl.

NedFox is toonaangevend retail software leverancier voor de tuincentrum branche in Nederland. Met de introductie van RetailVista hebben wij een positie als marktleider verkregen. We hebben vele installaties actief in Nederland, België en Engeland. NedFox heeft verschillende belangrijke initiatieven in de tuincentrum branche gestart, waaronder de introductie van Greenleaf, de introductie van EDI en nu de ViridiCode. RetailVista is een zeer moderne webbrowser gebaseerde retail omgeving en draait volledig 'in de cloud'. Bent u toe aan een efficiency slag in uw tuincentrum? Neem dan contact met ons op. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.


                              

Ontwerp en realisatie: Interforce